Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΓΛΙΣΤΡΙΜΑΤΟΣ 2

Σας παρουσιάζουμε το 2ο μέρος των ασκήσεων.



6. ΑΓΩΝΑΣ ΓΛΙΣΤΡΙΜΑΤΟΣ (ATKINS K.-RAINEY R.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να βελτιώσει την ταχύτητα στην άμυνα σε μια συναγωνιστική κατάσταση.




ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 4 παίκτες (κόκκινοι) στήνονται σε ίση απόσταση 2 περίπου μέτρα μακριά απο την μπάλα. Οι παίκτες έχουν μέτωπο προς τα έξω.4 παίκτες (μπλε) βρίσκονται στα καθορισμένα σημεία και μετρούν για τους παίκτες που εκτελούν την άσκηση. Με το σύνθημα του coach οι παικτες γλιστρούν ακουμπούν την μπάλα και γλιστρούν πίσω για να ακουμπήσουν τον παίκτη που μετράει. Οι παίκτες κάθε φορά που ακουμπούν το συμπαίκτη του παίρνουν 1 πόντο. Η άσκησησ εκτελείται 1 λεπτό για κάθε τετράδα.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: 1. Τόνισε την σωστή αμυντική δουλειά των ποδιών και την ταχύτητα στην άμυνα. 2. Ενθάρρυνε τους παίκτες να διατηρούν συνεχώς χαμηλή στάση.

7. ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ-ΓΛΙΣΤΡΙΜΑΤΟΣ (ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Δ.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να βελτιώσει την ταχυτητα, την ανάκαμψη στην αμυντική θεση και το αμυντικό γλίστριμα.




ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Οι παίκτες στη γωνία με το σύνθημα του coach σπριντ μεχρι τον μπροστινο κώνο τον ακουμπάει κ στη συνεχεια αμυντικό γλιστριμα στον απέναντι κώνο.Σπριντ κ γλιστριμα απεναντι μέχρι το τέλος των κώνων. Επιστρέφουν με jogging. Ο δεύτερος αθλητής ξεκινάει μολις ο πρώτος αρχίσει το γλίστριμα. Οι επαναλήψεις ειναι στην κρίση του coach.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: 1.Μέγιστη ταχύτητα 2. Σωστή δουλειά των ποδιών 3.Γρήγορη ανάκαμψη.

8. ΑΣΚΗΣΗ CLOSE OUT & 1V1(HARVEY R.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να διδάξει στον αμυντικό την κίνηση close out και την γρήγορη επαναφορά για παιχνιδι 1v1.
 



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Η ομάδα διαιρείται σε 3 σειρές .ο Ο1 με μπάλα στο κέντρο οι Ο2 κ Ο3 στο 3π οπως φαίνεται στο σχήμα πάντα με μέτωπο στον Ο1. Ενας αμυντικός Χ τοποθετείται στην ρακέτα.Ο Ο1 ντριπλάρει κ σταματάει στην κορυφή ο Χ κινείται δυναμικά με close out. Ο Ο1 μπορει να πασάρει στον Ο2 ή στον Ο3 μολις γίνει η πάσα ο Χ τρέχει και παίζει άμυνα στον Ο2 ή στον Ο3. Μετά το τέλος ο Ο1 γίνεται αμυντικός, ο Χ παει στον Ο2, Ο Ο2 στον Ο3 και ο Ο3 στο τέλος της κεντρικής σειράς.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: 1.Ενθάρυνε τον αμυντικό να κινείται σωστα στο close out.2. Τόνισε την γρήγορη μετάβαση απο την κορυφή στα πλάγια.  

9. ΑΣΚΗΣΗ 1V1 ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ (BLANEY G.)
ΣΚΟΠΟΣ:  Να βελτιώσει το αμυντικό γλίστριμα και το παιχνίδι 1v1
 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Τοποθέτησε τους παίκτες σου σε ζευγάρια (ενας επιθετικός-κόκκινοι, ένας αμυντικός-μπλε). Ο επιθετικός κινείται με ντριπλα όπως φαίνεται στο σχήμα και ο αμυντικός ακολουθεί με αμυντικό γλίστριμα.Μόλις φτάσουν στην κορυφή των 3π παίζουν 1v1 και στη συνέχεια αλλάζουν ρόλους.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: Τόνισε στους παίκτες την προσπάθεια να στρίψουν τον ντριπλερ και να αναγκάσουν τον επιθετικό σε τζαμπσουτ.

10. ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ-CLOSE OUT (ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Δ.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να βελτιώσει την ταχύτητα αντίδρασης και την close out κίνηση



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Οι παίκτες χωρίζονται σε 2 σειρές στην τελική γραμμή.a. close out μεχρι τον κώνο, b πίσω βήματα σπριντ ακουμπάμε τον κώνο, c close out μέχρι τον τρίτο κώνο. Στο δεύτερο close out ξεκινάει ο επόμενος παίκτης. Οι επαναλήψεις της άσκησης στη κρίση του coach.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: 1.Τόνισε την σπουδαιότητα του σωστού close out, 2.Μέγιστη ταχύτητα


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου