Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΓΛΙΣΤΡΙΜΑΤΟΣ (1o MEΡΟΣ)

Σας παρουσιάζουμε 10 (5) Ασκήσεις που θα βοηθήσουν τους αθλητές σας στην ταχύτητα αντίδρασης, στο αμυντικό γλίστριμα, στο close out και στην άμυνα 1v1.
Mεταξύ των ασκήσεων υπάρχει προοδευτικότητα και σύνδεση.
1. ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΓΛΙΣΤΡΙΜΑΤΟΣ (HOMER D.)
 ΣΚΟΠΟΣ: Να αναπτύξει την αμυντική αντίδραση των παικτών ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Ο Προπονητής C βρίσκεται στον κεντρικό κύκλο και οι παίκτες σε 3 σειρές πίσω από την τελική. Με το σύνθημα του προπονητή ο πρώτος απο κάθε σειρά παίκτης τρέχει μεχει την γραμμή της βολής και υιοθετεί μια χαμηλή αμυντική στάση, περιμένωντας το σύνθημα του προπονητή για να εκτελέσει μια απο τις ακόλουθες αμυντικές κινήσεις. Αν ο C δείξει αριστερά,δεξιά,μπρος ή πίσω οι παικτες εκτελούν 2 αμυντικά γλυστρίματα προς την κατεύθυνση αυτή. Αν κατεβάσει τις παλάμες οι παίκτες πέφτουν στη πρηνή θεση και επιστρέφουν γρήγορα στην αρχική τους θέση. Αν δείχνει τους αντίχειρες κάτω, οι παίκτες σπριντάρουν προς την απέναντι τελική και η επόμενη τριάδα ξεκινάει την άσκηση.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: 1. Τόνισε το αμυντικό γλύστριμα και την ταχύτητα στην αντίδραση. 2. Κράτησε το σώμα σου υπό έλεγχο και επιτάχυνε γρήγορα.
2. ΑΣΚΗΣΗ 6 (ΕΞΙ) ΣΗΜΕΙΩΝ (ARCHIBALD L.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να ενσωματώσει το close out, το αμυντικό γλύστριμα, την άρνηση και το άνοιγμα στη μπάλλα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Οι Παίκτες σχηματίζουν μιά σειρά στην κεντρική γραμμή.Ο πρώτος εκτελεί sprint μέχρι την γραμμή 3π. Στο σημείο αυτό αρχίζει αμυντικό γλύστριμα παράλληλα με την κεντρική γραμμή. Μόλις φτάσει στην πλάγια γραμμή υιοθετεί μια αρνητική στάση και κινείται προς την συμβολή της ρακέτας με την τελική γραμμή. Στο σημείο αυτό ανοιγεται και κινείται παράλληλα με την τελική μεχρι την άλλη πλάγια γραμμή της ρακέτας. Κατόπιν εκτελεί close out μεχρι την γραμμή των 3π κ τελειώνει με σπριντ .
ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΦΑΣΗΣ: Τόνισε την χαμηλή στάση και την γρήγορη κίνηση των ποδιών.
3. ΟΜΙΛΙΑ Κ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΓΛΙΣΤΡΙΜΑ (BROWN D.)
ΣΚΟΠΟΣ: Να βελτιώσει την δουλειά των ποδιών και την ομιλία στην άμυνα.